magdafer

magdafer

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

filet w ciescie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

filet pokroic w paseczki,jajka rozbeltac,dodac tyle maki zeby ciasto mialo gestosc smietany,dodac

filet w ciescie

Składniki:

filet w ciescie

 

  • filet z kurczaka-wiekszy
  • 3 jajka
  • maka-tyle zeby po polaczeniu z jajkami powstalo ciasto geste jak smietana
  • zabek czosnku
  • lyzeczka majeranku
  • vegeta
  • pieprz
  • olej do smazenia

 

Sposób przygotowania:

filet w ciescie
filet pokroic w paseczki,jajka rozbeltac,dodac tyle maki zeby ciasto mialo gestosc smietany,dodac przyprawy,czosnek przecisniety przez praske,nastepnie dodac pokrojony filet,wszystko wymieszac.Rozgrzac olej i smazyc partiami na zloty kolor,podawac z ziemniakami,frytkami.Dobry tez jest na zimno z sosem czosnkowym:)