mrozluk

mrozluk

Starszy Kucharz
[Przepisów: 47]

Filet z indyka nadziany kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To pyszne i proste nadzienie

Filet z indyka nadziany kiełbasą

Składniki:

Filet z indyka nadziany kiełbasą

 

  • filet z indyka 1 kg
  • filet z kurczaka 1 sztuka
  • kiełbasa podwawelska 1 laska
  • ser żółty 6 plasterków
  • masło 1-2 łyżki
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Filet z indyka nadziany kiełbasą
Filet z indyka rozkrawamy na grubość około 1 1/2 cm, oprószamy przyprawami i obsmażamy na maśle. Studzimy. Kiełbasę kroimy na kwa kawałki, obwijamy plasterkami sera i kładziemy na filecie. Kiełbasę przykrywamy rozbitym filetem z kurczaka. Kiełbasę zawijamy w mięso, wiążemy sznurkiem. Roladę przekładamy do naczynia żaroodpornego, skrapiamy olejem i pieczemy około 80 minut w 190 stopniach.