Sposób przygotowania:
Filet z indyka w oliwkowo-ziołowym sosie
Mięso płuczemy i osuszamy. Tak przygotowane oprószamy solą i pieprzem. W misce mieszamy miód, 2 łyżki oliwy oraz sos sojowy. Nacieramy nim mięso. Tak przygotowane odstawiamy na około 1,5- 2 godzimy do chłodu. Po tym czasie filet przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 50 minut w 180°C. Między czasie przygotowujemy sos. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Tak przygotowaną rumienimy na oliwie. Do zeszklonej dodajemy oliwki i podgrzewamy razem około 2 minut. Następnie całość zalewamy bulionem i gotujemy około 7 minut. Sos miksujemy, ponownie stawiamy na ogniu, dodajemy musztardę oraz tymianek. Doprawiamy całość do smaku. Upieczony filet kroimy w plastry. Pieczeń polewamy sosem, dekorujemy i podajemy.