Filet z indyka z majonezem

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

smaczne mięsko do obiadu

Filet z indyka z majonezem

Składniki:

Filet z indyka z majonezem

 

  • Podwójny mały filet z indyka,
  • 4 plastry żółtego sera,
  • 4 łyżki majonezu,
  • 2łyżki mąki ,
  • sól ,
  • pieprz ,
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Filet z indyka z majonezem
filet pokroić na cztery części, lekko rozbić.Posolić, popieprzyć,obtoczyć w mące i usmażyć na oleju.Zmniejszyć ogień pod patelnią.Każdy filet posmarować majonezem i przykryć serem.Na patelnię wlać 2 łyżki wody,przykryć pokrywką.Dusić aż ser się rozpuści.Podawać z ziemniakami i jarzynami.

Tagi:

sery ser indyk