Sposób przygotowania:
Filet z kaczki
Filety z kaczki ponacinac. Posolic i wlozyc strona od skory na minimalna ilosc rozgrzanego tluszczu. Dodac obrana i przekrojona na pol cebule oraz polowke jablka ze skorka.. Mieso smazyc z obydwu stron kilka minut na zloty kolor. Zalac 1 szklanka goracej wody z dodatkiem vegety i chilli i dusic pod przykryciem 10 min. Po tym czasie wylozyc filety z sosu, przelozyc do naczynia zaroodpornego, posmarowac je woda wymieszana z sola i piec 10 min. w piekarniku rozgrzanym do 230°C-wytwarzy sie wtedy chrupiaca skorka. Sos przecedzic przez sitko, doprawic do smaku i zagescic maka pszenna wymieszana w wodzie. Mieso pokroic na plasterki i podac np. z kluskami i czerwona kapusta.
cherry
caroline1983
misia14
Mikrula
Natala1210
Śliweczka
marietta
luna
Dziekuje:)