Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Filet z kiełbasą i serem.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mój syn mawia, że to jest nadzienie dla faceta. Może i racja...

Filet z kiełbasą i serem. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Filet z kiełbasą i serem.

 

Sposób przygotowania:

Filet z kiełbasą i serem.
Obrane z resztek tłuszczu i umyte piersi nacinamy z boku ostrym nożem. Staramy się aby nie przebić mięsa ponieważ wypłynie nam ser ze środka. Obsypujemy kieszonkę solą i czerwonym pieprzem, słupek z kiełbasy i z sera dopasowujemy do wielkości kieszonki. Po włożeniu nadzienia brzeg spinamy wykałaczką. Maczamy w rozbełtanym jajku z solą i pieprzem, a następnie w bułce. Odkładamy na bok aby panierka lekko wyschła. Smażmy na wolnym ogniu na rumiano, osuszamy na ręcznikach. Doskonale pasuje do nich surówka z kiszonej kapusty.
Filet z kiełbasą i serem.
Do kieszonki wkładamy słupek sera i kiełbasy.
Filet z kiełbasą i serem.
Smażymy na bardzo wolnym ogniu aby mięso się przepiekło.