Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Filet z kurczaka nadziany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Obiad w kilkanaście minut - prosty, smaczny, do tego ładnie się prezentuje;)

Filet z kurczaka nadziany Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Filet z kurczaka nadziany

 

  • 2 piersi z kurczaka
  • 4-5 plastrów szynki konserwowej ( lub innej ulubionej)
  • 2 duże pomidory
  • 1/2 garść posiekanej natki pietruszki
  • garść startego żółtego sera
  • 2 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu
  • szczypta pieprzu kolorowego
  • łyżka masła - do smażenia ( nadzienia)
  • 2 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka nadziany
Pomidory nacinamy na spodzie robiąc X Zalewamy wrzątkiem. Szynkę kroimy w paski,podsmażamy. Pomidora obieramy ze skóry, przecinamy na połowę usuwamy gniazda nasienne, dodajemy do szynki. Szpatułką rozdrabniamy na mniejsze części. Gdy pomidor się "rozpowiadanie" dodajemy natkę pietruszki, przyprawiamy solą , pieprzem i pieprzem kolorowym. Wyłączmy gaz wsypujemy stary żółty ser - mieszamy. Ser nam zwiążę cały farsz;) Z piersi usuwamy wszelkie zanieczyszczenia, rozcinamy wzdłuż na połowę - nie docinamy do końca. Pierś rozkładamy, przyprawiamy solą i pieprzem, układamy farsz. Zamykamy pierś - spinamy wykałaczkami, kładziemy na rozgrzany tłuszcz na patelni, smażymy pod przykryciem po około 7,5 minuty z każdej strony. Podajemy z frytkami i surówką;)
Filet z kurczaka nadziany
Nakładamay farsz na fileta z kurczaka