Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka w sosie ziołowym
Piersi z kurczaka opłukać w zimnej wodzie, oporządzić i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Posypać solą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka z obu stron i pokropić sokiem z cytryny. Odstawić na ok. 15 min. Następnie rozgrzać olej z masłem na patelni i smażyć na niej filety.
Gdy filety będą się smażyć należy obrać ogórka, przekroić go na połowę, usunąć z niego pestki i pokroiwszy w drobną kostkę, wsypać do miski. Ząbek czosnku przepuścić przez praskę i wrzucić do ogórka. Następnie do miski wrzucić drobno posiekaną natkę pietruszki, koperek oraz jogurt z mlekiem. Całość dokładnie wymieszać i przyprawić przyprawą TZATZIKI.
Ryż ugotować i zmieszać z drobno pokrojoną papryką czerwoną i zieloną, którą wcześniej trzeba spażyć. Można podsypać papryką słodką w proszku.
Ryż przełożyć na talerz, filety również ułożyć na talerzu i polać sosem jogurtowym.
Gdy filety będą się smażyć należy obrać ogórka, przekroić go na połowę, usunąć z niego pestki i pokroiwszy w drobną kostkę, wsypać do miski. Ząbek czosnku przepuścić przez praskę i wrzucić do ogórka. Następnie do miski wrzucić drobno posiekaną natkę pietruszki, koperek oraz jogurt z mlekiem. Całość dokładnie wymieszać i przyprawić przyprawą TZATZIKI.
Ryż ugotować i zmieszać z drobno pokrojoną papryką czerwoną i zieloną, którą wcześniej trzeba spażyć. Można podsypać papryką słodką w proszku.
Ryż przełożyć na talerz, filety również ułożyć na talerzu i polać sosem jogurtowym.
Gość
sandra200