Gabas

Gabas

Kucharz
[Przepisów: 15]

Filet z nadzieniem szpinakowo-serowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

rozkrojone podane na żółtej kałuży sosu wygląda wspaniale

Filet z nadzieniem szpinakowo-serowym

Składniki:

Filet z nadzieniem szpinakowo-serowym

 

  • filet z kurczaka(na 1 porcję ok 120-140g)
  • szpinak mrożony liście,Cebula
  • plaster boczku,ząbek czosnku
  • trochę sera żółtego tartego
  • sól,pieprz,papryka ostra i słodka do smaku
  • Na sos:
  • śmietana słodka rama do gotowania
  • curry,sól,pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Filet z nadzieniem szpinakowo-serowym
Szpinak rozmrozić i przesmażyć z cebulą i boczkiem-doprawić czosnkiem i przyprawami.Filet rozbijamy, przyprawiamy, kładziemy trochę szpinaku i sera.Zawijamy w roladkę obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony,dla pewności możemy chwilę poddusić. Sos:wlewamy śmietanę na patelnię dodajemy przyprawy i redukujemy do odpowiedniej konsystencji.