Sposób przygotowania:
Filety drobiowe pod szpinakiem
Szpinak umyć, osuszyć, pokroić . Rozgrzać masło w rondelku, dodać posiekany czosnek (2 ząbki), po chwili wrzucić szpinak, smażyć, uważając by się nie przypalił, dodać śmietankę, przyprawić solą i pieprzem. Odstawić, by nie wystygło. Filety drobiowe lekko utłuc, przyprawić solą i pieprzem. Położyć na rozgrzaną patelnie z olejem, usmażyć.Przygotować sos pomidorowy: Pomidory pokroić w kosteczkę, wrzucić na patelnię, dodać łyżkę oleju, czosnek utarty, dusić, dodać sól i pieprz oraz zioła z natką. Na tej samej patelni z sosem położyć filety drobiowe, na wierzch położyć szpinak i przykryć szpinak plastrami sera. Patelnie nakryć pokrywką i dusić na małym ogniu, aż ser się roztopi. (Jeśli macie patelnię przystosowaną do pieczenia w piekarniku, można ułożone filety ze szpinakiem włożyć do nagrzanego piekarnika (nie przykrywać) do momentu, aż całość się podgrzeje a ser roztopi) Podawać z makaronem.