szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

filety pod pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

filety z kurczaka pod podgrzybkami i pomidorami

filety pod pomidorami

Składniki:

filety pod pomidorami

 

Sposób przygotowania:

filety pod pomidorami
Filety umyć, osuszyć, przekroić na pojedyncze filety, oprószyć solą, pieprzem, papryką i gałką muszkatołową. Formę do pieczenia nasmarować olejem. Na jej spodzie ułożyć obraną i pokrojoną w plastry cebulę oraz mięso. Pomidory umyć,pokroić na plastry. Grzyby oczyścić i posiekać. Mięso przykryć warstwą pomidorów i grzybów, skropić bulionem. Posypać tymiankiem. Piec około pół godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Przed podaniem polać bułka zrumieniona na maśle.