Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Filety z karpia z imbirową nutką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

W ten sposób można przygotować filety z innych gatunków ryb.

Filety z karpia z imbirową nutką

Składniki:

Filety z karpia z imbirową nutką

 

Sposób przygotowania:

Filety z karpia z imbirową nutką
Filety umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na 1 godzinę. Po godzinie wyjąć, natrzeć roztartym z solą czosnkiem wymieszanym z imbirem, oprószyć pieprzem i ponownie odłożyć na 1 godzinę. Następnie oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanych jajkach i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła.

Tagi:

jajko tarta jajka