Sposób przygotowania:
Filety z kurczaka z niespodzianką
Mięso umyć, osuszyć, ostrym nożem naciąć kieszeń, lekko zbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, odłożyć do lodówki na pół godziny. Na rozgrzanym maśle zeszklić drobno pokrojoną cebulę, wsypać pokrojone w kostkę pieczarki, podsmażyć. Następnie wbić 1 jajko, dodać posiekany szczypiorek, sól, pieprz, zamieszać i usmażyć jajecznicę, ostudzić. Mięso wyjąć z lodówki, kieszeń napełnić farszem jajecznym, spiąć wykałaczką. Oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku wymieszanym z przyprawą uniwersalną i obtoczyć w bułce tartej. Rumienić obie strony mięsa na rozgrzanym oleju.