eluchap

eluchap

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Filety z ryby zapiekane z pieczarkami w

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mieszanka ziół, przypraw i warzyw sprawa że ryba nabiera całkiem nowego wyrazu.

Filety z ryby zapiekane z pieczarkami w Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Filety z ryby zapiekane z pieczarkami w

 

  • 600g filetów z ryby np.filet z mintaja
  • 1 duża cebula
  • 1 duża marchew
  • 4 łyżki masła
  • 250 g pieczarek
  • 200g sera żółtego
  • 1 Danie ze smakiem KAMIS, Ryba w sosie cytrynowym.

 

 

Sposób przygotowania:

Filety z ryby zapiekane z pieczarkami w
Sposób przyrządzenia: Filety z ryby osuszyć i podzielić na 4 porcje. Obraną cebulę,pieczarki i marchew pokroić na cienkie plasterki. Następnie dusić do zeszklenia na maśle. Rybę włożyć do naczynia żaroodpornego, położyć zeszkloną cebulę, marchew i pieczarki.Polać sosem cytrynowym, przygotowanym według przepisu na opakowaniu.Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach ,posypać wierz i zapiec. W temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.
Filety z ryby zapiekane z pieczarkami w
Etap 1