Sposób przygotowania:
Fish and chips czyli ryba z frytkami
Szukałam w necie przepisu na to nieśmiertelne angielskie danie by sie przekonać co takiego w nim jest i znalazłam. Nie wiem czy tak smakuje prawdziwe fish and chips ale nam smakowało bardzo. Panierka była rewelacyjna. Filety dorsza rozmrozić, osuszyć papierowym ręcznikiem.Skropiłam cytryna na 10 minut. W misce wymeiszac mąkę z mąką kukurydzianą - u mnie bułka tarta ktora zagęściła ciasto - z proszkiem do pieczenia i solą. W innym naczyniu wymieszać piwo z jajkiem i połączyć z sypkim składnikami do momentu uzyskania gładkiego ciasto. Rybę zanurzać w cieście i smażyć w głebokim tłuszczu na jasnozłoty kolor. Po usmażeniu rybę osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z frytkami i cytryna oraz sosem worchester. Zródło: http://zpierwszegotloczenia.pl/przepisy/chips-and-fish-with-beer-batter/