Sposób przygotowania:
Flaczki drobiowe
Przygotować wszystkie składniki na zupę. Żołądki drobiowe umyć w dużej ilości wody pod bieżącą wodą obgotować w lekko osolonej wodzie, przekroić na połowę żołądki, nastepnie dodać liście laurowe, ziele angielskie, ulubione zioła a następnie umyć, oczyścić warzywa, usunąć z nich części niejadalne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pieczarki umyć, obrać i pokroić i plasterki cienkie a następnie wrzucić do żołądków starte warzywa, gotować na wolnym ogniu, gdy żołądki będą w połowie miękkie, wówczas wrzucić rozdrobnione pieczarki, dodać vegetę, pieprz, opłukaną i posiekaną natkę pietruszki. Na koniec zrobić zasmażkę z mąki- mąke na suchej blasze- na patelni podsmażyć i zahartować gorącym wywarem i dodać do zupy. Doprawić do smaku wedle uznania. Serwować gorąca zupę z pieczywem.