Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Flądra w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Flądra w śmietanie:Flądrę umyć, sprawić, opłukać, osuszyć, odfiletować, skropić sokiem z cytryny i

Flądra w śmietanie

Składniki:

Flądra w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Flądra w śmietanie

Flądry umyć, sprawić, opłukać, osuszyć, odfiletować, skropić sokiem z cytryny i pozostawić na 30 min. Cebule obrać i drobno poszatkować. Do wysmarowanego margaryną żaroodpornego naczynia włożyć flądrę, posolić, posypać mąką i posiekaną cebulą, dodać pokruszoną kostkę przyprawy do zup, wlać wodę i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika na 20 min. Nastęnie flądrę wyjąć, a sos przetrzeć przez sito, wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Włożyć flądry do sosu, posypać tartym serem i zapiec w piekarniku.