Sposób przygotowania:
Flaki wołowe szybkie i smaczne
Flaki mrożone zalać wodą,zagotować odlać wodę,zalać nową, gotować 30 min,odcedzić na sitku.
Wrzucić flaki do czystego garnka, zalać gotowaną wodą około 2 litry,
dodać startego selera i marchew na tarce o grubych oczkach,liść laurowy,ziele angielskie,przyprawę do flaków,kostkę warzywną.
Wszystko gotować na wolnym ogniu 15 min,pod koniec gotowania doprawić majerankiem i pieprzem,wsypać bułkę tartą i gotować jeszcze 7 min.
Do tych flaków nie potrzeba rosołu,ani żadnej zasmażki,flaczki są gęstawe od bułki tartej,smakują wyśmienicie i nie są tłuste.(ale jeżeli lubimy,możemy zrobić zasmażkę z masła i mąki)
Smacznego
Wrzucić flaki do czystego garnka, zalać gotowaną wodą około 2 litry,
dodać startego selera i marchew na tarce o grubych oczkach,liść laurowy,ziele angielskie,przyprawę do flaków,kostkę warzywną.
Wszystko gotować na wolnym ogniu 15 min,pod koniec gotowania doprawić majerankiem i pieprzem,wsypać bułkę tartą i gotować jeszcze 7 min.
Do tych flaków nie potrzeba rosołu,ani żadnej zasmażki,flaczki są gęstawe od bułki tartej,smakują wyśmienicie i nie są tłuste.(ale jeżeli lubimy,możemy zrobić zasmażkę z masła i mąki)
Smacznego
misia53