Sposób przygotowania:
Flaki z pomidorami po rzymsku
Flaki trzeba dokładnie umyć i gotować zmieniając wodę co najmniej 8 razy (flaki muszą być miękki)
Flaki trzeba pokroić, warzywa drobno kroimy i rumienimy na patelni z masłem i oliwką następnie wrzucamy do garnka, dodajemy drobno pokrojone pomidory (świeże i te pachnące z puszki) zalewamy bulionem, doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze co najmniej godzinę.
http://kuchnia.my-forum.pl/posts/1047/994/
Flaki trzeba pokroić, warzywa drobno kroimy i rumienimy na patelni z masłem i oliwką następnie wrzucamy do garnka, dodajemy drobno pokrojone pomidory (świeże i te pachnące z puszki) zalewamy bulionem, doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze co najmniej godzinę.
http://kuchnia.my-forum.pl/posts/1047/994/