cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Flan z łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Flan z łososiem wędzonym na gorąco - szybkie, bardzo smaczne danie. Flan możesz przygotować zarówno na przystawkę jak i np. na śniadanie

Flan z łososiem

Składniki:

Flan z łososiem

 

Sposób przygotowania:

Flan z łososiem

Przygotowanie masy

Flan z łososiem
Masą z mleka, śmietany i jaj zalewamy łososia

Do miski wlej mleko i śmietanę, wbij jajka. Rozmieszaj trzepaczką na jednolitą masę, dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Masą będziemy zalewać łososia

Przygotowanie kokilek

Flan z łososiem
Łososia dzielimy na mniejsze kawałki i umieszczamy w naczyniach do zapiekania

Kokilki wysmaruj masłem i ułóż łososia oraz kapary. Wlej masę mleczno-jajeczną.

Piekarnik nagrzej do 200 stopni, kokilki ustaw na ruszcie i piecz przez 20 minut.


Tagi:

dania okazje