mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Fondue z 3 dipami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo smaczne fondue podane z wyśmienitymi dipami

Fondue z 3 dipami

Składniki:

Fondue z 3 dipami

 

  • 800g polędwicy wołowej
  • 1 marchewka
  • 1 seler
  • 1 por
  • 450g szalotek
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łtżki oliwy
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 2 gałązki tymianku
  • 750ml czerwonego wina
  • sól
  • pieprz
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 2 średnie cukinie
  • 100g dipu chilli
  • 100g dipu musztardowego
  • 100g dipu ziołowego

Sposób przygotowania:

Fondue z 3 dipami
Marchew, seler i por oczyścić, pokroić w kostkę. 200g szalotek i czosnek oczyścić, opłukać, posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić czosnek i posiekane szalotki, zeszklić. Dodać resztę warzyw, rozmaryn, tymianek, poddusić. Wlać bulion i wino, zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Papryki i cukinię oczyścić, umyć, pokroić na 2cm kawałki. Resztę szalotek obrać, przekroić na połówki. Polędwicę opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę. Kawałki warzyw i mięsa nadziać na przemian na szpikulce do fondue, ugotować w wywarze. Odsączyć, podawać razem z dipami.