Sposób przygotowania:
Forszmak 5
Mięso pokrój w cienkie paski i oprósz solą, pieprzem i mąką; boczek, ogórki i ziemniaki pokrój w kostkę, a cebulę w pióra; pomidory zmiksuj z czosnkiem, dopraw solą, pieprzem i majerankiem – sos powinien być intensywny w smaku, gdyż potem rozrobisz go z wodą. W garnku o grubym dnie podsmaż boczek, by wytopić z niego tłuszcz, na którym następnie podsmażysz cebulę. Kiedy cebula trochę się zeszkli, dorzuć do garnka mięso i podlej odrobiną wody. Gdy mięso się zarumieni, dorzuć do garnka ogórki, wlej sos pomidorowy i 1/3 szklanki przegotowanej wody. Doprowadź całość do wrzenia, po czym wrzuć ziemniaki, następnie gotuj potrawę ok. 15 minut, aż ziemniaki zmiękną. Gdy ziemniaki będą już miękkie, zdejmij garnek z ognia i zabiel danie śmietaną. Podawaj oprószone natką pietruszki i żółtym serem startym na drobnych oczkach.
Elficzna
Pyza
czerwone mięso czyli jakie w tym przypadku? wołowina czy wieprzowina i jaka część tuszy?