marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Francuski farsz do drobiu.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Owoce umyć i pokroić w paki,a rodzynki namoczyć chwilę w gorącej wodzie,osuszyć,zalać alkoholem.Dać owoce do salaterki,doprawić,wymieszać.

Francuski farsz do drobiu.

Składniki:

Francuski farsz do drobiu.

 

Sposób przygotowania:

Francuski farsz do drobiu.
Owoce umyć i pokroić w kostkę,usuwając z gniazd nasiennych,pes-
-tek.Rodzynki namoczyć na chwilę w gorącej wodzie,osuszyć na sitku,wsypać do miseczki,zalewając alkoholem.W dużej salaterce
łączyć owoce,rodzynki,alkohol,doprawić pieprzem,solą i szczyptą
pozostałych przypraw.Wsypać pokruszone biszkopty,wlać stopione masło i nadziewać tym drób.