Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Francuskie zawijasy

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Bardzo lubię łączyć dwie kuchnie z innego regionu.

Francuskie zawijasy

Składniki:

Francuskie zawijasy

 

  • 4 płaty mrożonego ciasta francuskiego
  • 10 dkg karotek
  • 1 por
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 30 dkg mielonego mięsa
  • 2 łyżeczki przypraw do potraw chińskich
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 żółtko
  • ziarna sezamu (ciemnego i jasnego)

 

Sposób przygotowania:

Francuskie zawijasy
Płaty ciasta francuskiego połóż jeden na drugim i rozmroź w temperaturze pokojowej. Marchewki oczyść, obierz i ewentualnie przekrój wzdłuż na pół. Pora również oczyść, umyj i pokrój w krążki. Rozgrzej olej, podsmaż mięso, następnie dodaj warzywa i smaż razem około 5 min. Przypraw obficie sosem sojowym oraz przyprawą do potraw chińskich. Płaty ciasta napełnij przygotowanym farszem i zwiń. Posmaruj żółtkiem i posyp sezamem. Piecz około 15 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 200stC. Podawać na ciepło.