Sposób przygotowania:
Frykadelki w sosie pomidorowym
Na sos zeszklić na łyżce oleju cebu lę, dodać obrane, pokrojone pomidory, czosnek, wlać bulion i dusić 20 minut. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Kajzerkę namoczyć w ciepła wodzie. Szalotkę i czosnek zeszklić n łyżce oleju, dodać natkę i tymianek, przestudzić. Dodać mięso, jajka, odciśniętą bułkę, musztardę, wymieszać, dodać tyle bułki tartej, by masa dała się formować. Doprawić solą i pieprzem. Uformować z masy kulki, smażyć na 4 łyżkach oleju ze wszystkich stron ok. 10 minut. Podawać z sosem. NASZA RADA:
Nieco ognia Dodaj do sosu trochę mielonego chili - będzie ostrzejszy
Nieco ognia Dodaj do sosu trochę mielonego chili - będzie ostrzejszy