Sposób przygotowania:
Frykadelki z farszem
Bułeczkę namocz w przegotowanej zimnej wodzie. Cebulę posiekaj. Mięso mielone wymieszaj z jajkiem, odciśniętą bułką i cebulą. Masę przypraw solą i pieprzem cayenne.
Z masy mięsnej uformuj 6 kotlecików. W każdym zrób zagłębienie. Ułóż w natłuszczonej formie żaroodpornej.
Posiekaj oliwki i oregano, wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Masę nałóż do zagłębień we frykadelkach. Każdy kotlecik przykryj plastrem pomidora. Posyp startym serem. Resztę pomidorków pokrój w plasterki i włóż do formy.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. i zapiekaj ok. 20min.
Z masy mięsnej uformuj 6 kotlecików. W każdym zrób zagłębienie. Ułóż w natłuszczonej formie żaroodpornej.
Posiekaj oliwki i oregano, wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Masę nałóż do zagłębień we frykadelkach. Każdy kotlecik przykryj plastrem pomidora. Posyp startym serem. Resztę pomidorków pokrój w plasterki i włóż do formy.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. i zapiekaj ok. 20min.