paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Galareta drobiowa z udek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Drobiowa galaretka z udek. Ma sporo mięsa

Galareta drobiowa z udek

Składniki:

Galareta drobiowa z udek

 

Sposób przygotowania:

Galareta drobiowa z udek
Nóżki dokładnie czyścimy i myjemy , udka również należy wypłukać. Z mięsa i warzyw oraz 2 marchewek gotujemy wywar (ok. 1,5 do 2 litrów wody). Dodajemy ziele,liść laurowy, ewentualnie można dodać trochę wegety do smaku i gotujemy na małym ogniu ok. półtorej godziny aż do miękkości. Wyjmujemy miękkie warzywa i mięso. Do wywaru dodajemy żelatynę i dobrze wymieszać . I odstawiamy do schłodzenia. Rozdrabniamy mięsko marchewkę kroimy w kostkę oraz pietruszkę i selera. Jajka gotujemy osobno na twardo. Obieramy i również kroimy. Mięsko, warzywa wraz z jajkiem układamy w miseczkach. Po schłodzeniu zalewamy wywarem mięso.