Sposób przygotowania:
Galaretka jarzynowa
Marchew i kalarepkę,pokroić w kostkę,pieczarki podzielić na ćwiartki.W płaskim rondlu stopić masło,wrzucić pieczarki,chwilę poddusić,dodać kalarepę i marchew,posypać solą,pieprzem,skórką z cytryny i wymieszać.Wlać gorący bulion,doprowadzić do wrzenia,zmniejszyć ogień,dodać pokrojone na kawałki szparagi,różyczki kalafiora i zielony groszek.Dusić pod przykryciem około 15 minut,wlać soku z cytryny i posypać środkiem słodzącym ,Na pół twarde warzywa odsączyć na sicie.Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie i połączyć z wywarem,dokładnie wymieszać,przestudzić.Do każdej salaterki wlać kilka łyżek wywaru,a gdy ostygnie to ułożyć warzywa ozdobić jajkiem i papryką,zalać całość wywarem i schłodzić.