Sposób przygotowania:
Galaretka z kurczaka
Ugotować mocny wywar z kurczaka, warzyw, liści laurowych, ziela angielskiego, 1 łyżeczki soli (gotować ok. 1 godziny tak by mięso dobrze odchodziło od kości).
Wyjąć mięso i warzywa. Przecedzić.
Odmierzyć 1 litr rosołu (tyle powinno zostać z gotowania), doprawić maggi, pieprzem mielonym, czosnkiem.
W ¼ szklanki zimnej wody namoczyć żelatynę, a potem rozpuścić ją w gorącym rosole.
Kurczaka obrać. Mięso drobno pokroić. Do filiżanek (miseczek lub pojemniczków) układać na dno pokrojoną w plasterki marchewką, usiekaną zieloną pietruszkę, mięso, zielony groszek, ćwiartki jajek na twardo. Zalać rosołem z żelatyną. Zostawić do ostygnięcia i następnie wstawić do lodówki by zakrzepły.
Wyjąć mięso i warzywa. Przecedzić.
Odmierzyć 1 litr rosołu (tyle powinno zostać z gotowania), doprawić maggi, pieprzem mielonym, czosnkiem.
W ¼ szklanki zimnej wody namoczyć żelatynę, a potem rozpuścić ją w gorącym rosole.
Kurczaka obrać. Mięso drobno pokroić. Do filiżanek (miseczek lub pojemniczków) układać na dno pokrojoną w plasterki marchewką, usiekaną zieloną pietruszkę, mięso, zielony groszek, ćwiartki jajek na twardo. Zalać rosołem z żelatyną. Zostawić do ostygnięcia i następnie wstawić do lodówki by zakrzepły.
luna
Natala1210