Sposób przygotowania:
Galette z Bretanii z owocami morza
Aby powstało ciasto należy wymieszać ze sobą mąkę z wodą, posolić i wymieszać całość a następnie odstawić na godzinę.
Do przygotowania farszu potrzebujemy rozgrzać masło na patelni i podsmażyć „saute” wszystkie owoce morza wraz z drobno siekanym czosnkiem. Na koniec dodaj śmietanę i szafran i odstaw na bok.
Smaż naleśniki, galette najlepiej tak, aby miały średnicę 15cm lub więcej. Kiedy galette są już gotowe wyłóż na wierzch farsz, posyp natką pietruszki i złóż w kopertę.
Podawaj z zieloną sałatą z olejem rzepakowym i cytryną lub ze zwykłym octem białym.
Do przygotowania farszu potrzebujemy rozgrzać masło na patelni i podsmażyć „saute” wszystkie owoce morza wraz z drobno siekanym czosnkiem. Na koniec dodaj śmietanę i szafran i odstaw na bok.
Smaż naleśniki, galette najlepiej tak, aby miały średnicę 15cm lub więcej. Kiedy galette są już gotowe wyłóż na wierzch farsz, posyp natką pietruszki i złóż w kopertę.
Podawaj z zieloną sałatą z olejem rzepakowym i cytryną lub ze zwykłym octem białym.