Sposób przygotowania:
Galette z wiśniami i mieszanką owoców
Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy cukier, sól, cynamon oraz pokrojone w kosteczkę zimne masło. Ucieramy całość aż powstanie drobna kruszonka (można też użyć miksera). Połączone składniki formujemy w kulę (dodajemy odrobine wody jeśli ciasto jest zbyt kruche).Następnie zawijamy ciasto w folię i wkładamy do lodówki na ok. 45 minut. Po tym czasie nagrzewamy piekarnik do 180C. Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki i wykładamy na arkusz papieru do pieczenia oprószony mąką. Rozwałkowujemy je na okrąg o średnicy ok. 35 cm. Na środku układamy zamrożone wiśnie Hortex oraz mieszankę owocową Hortex, pozostawiając ok. 2 cm wolnego brzegu. Brzegi ciasta zawijamy do środka na owoce. Roztopionym masłem smarujemy całość i posypujemy cukrem. Wstawiamy do piekarnika na ok. 30 minut, aż sie upiecze na złoty kolor. Jemy na gorąco.