Loren83

Loren83

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Garnek pełen różności

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 600
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pierwszy raz spróbowałam zrobić coś nowego w własnej kuchni, łączyłam smaki i produkty i wyszedł ala'bigos dziś zaskoczę męża.

Garnek pełen różności Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Garnek pełen różności

 

Sposób przygotowania:

Garnek pełen różności
Kapustę kiszoną płuczemy kroimy i wkładamy prosto do garnka zalewamy wodą tak ,aby była przykryta. Gdy zacznie się gotować dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i grzyby leśne (suche) wcześniej zamoczone i ugotowane z godzinkę. Dorzuciłam 2 kostki wędzone dla smaku, kostki drobiowe. Mieszamy, przykrywamy pokrywką i gotujemy.

W między czasie mięso kroimy w kostkę przekładamy prosto do miseczki i dodajemy ziarenka smaku, przyprawę do gulaszu, przyprawę do mięs klasyczną podlewamy oliwa i mieszamy. Smażymy i wrzucamy do kapusty.

Pętko kiełbasy kroimy w kostkę posypujemy ziarenkami smaku i smażymy, dodajemy również do kapusty. Mieszamy, posypujemy solą, pieprzem.

Pieczarki kroimy wraz z cebulą posypujemy troszkę dla smaku ziarenkami smaku, mieszamy i dusimy około 12 minut a następnie przekładamy do kapusty. Mieszamy dokładnie wszystko.

Przykrywamy pokrywką i gotujemy aż wszystko nabierze wyjątkowego smaku i będzie miękkie.
Garnek pełen różności
Garnek pełen różności
Garnek pełen różności
Garnek pełen różności
Garnek pełen różności