Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Gęś po chłopsku

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso umyć, przekroić na4 części, natrzeć przyprawami, oprószyć mąką,

Gęś po chłopsku

Składniki:

Gęś po chłopsku

 

Sposób przygotowania:

Gęś po chłopsku
Mięso umyć, przekroić na4 części, natrzeć przyprawami, oprószyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić żurem i dusić do miękkości. Boczek pokroić w kostkę, częściowo stopić, włożyć obraną, opłukaną (drobno pokrojoną cebulę, usmażyć, połączyć z gęsią, chwilę poddusić i doprawić. Podawać z ziemniakami i zasmażaną kapustą czerwoną.