Sposób przygotowania:
Giuwecz wg Buni :
Mięso posolić , popieprzyć , posypać papryką i usmażyć na rumiano na tłuszczu .Na patelnię wlać wodę , zagotować i wlać do garnka .Warzywa pokroić ( marchew , ogórki cukinię w plasterki, cebulę w piórka , ziemniaki w grube pół plasterki , papryki w paski ).Do garnka z grubym dniem włożyć mięso, cebulę, ziemniaki, marchew .Posypać Vegetą .Dusić 45 minut. Dołożyć paprykę ,ogórki, cukinię i ogórki , pokrojone pomidory z puszki z sokiem , czosnek. Dusić 30 minut przy odkrytej pokrywce . Doprawić do smaku przyprawami.
Podawać jako danie jednogarnkowe posypane natką pietruszki ( można też dodać inne zioła zależnie od upodobania )
Podawać jako danie jednogarnkowe posypane natką pietruszki ( można też dodać inne zioła zależnie od upodobania )
jovi
elzbieta8960