Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Giuwecz wg Buni

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Duszonka z papryki i młodych warzyw - najprostsza wersja giuweczu.

Giuwecz wg Buni Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Giuwecz wg Buni

 

 

Sposób przygotowania:

Giuwecz wg Buni
Aby przyrządzić giuwecz wg buni należy:

  Giuwecz to bardzo prosta -jednogarnkowa potrawa .Papryki wypestkować i pokroić w paseczki , obrane ze skórek pomidory , marchew i ziemniaki - w grubą kostkę .Włożyć do garnka z grubym dnem . Cebulepokroić w piórka i ,, zeszklić ,, na oleju - włożyć do papryki.Pokrojone w pół plasterki kiełbaski  wymieszać z resztą składników. Podlać wodą .Dusić 45 minut Doprawić do smaku, cukrem, pieprzem , papryką mieloną , przyprawą do zup i sosów . Zagotować. Podawać posypane pokrojoną natką pietruszki .
Giuwecz wg Buni
Etap 1
Giuwecz wg Buni
Etap 2