Sposób przygotowania:
Giuwecz wg Buni
Aby przyrządzić giuwecz wg buni należy:
Giuwecz to bardzo prosta -jednogarnkowa potrawa .Papryki wypestkować i pokroić w paseczki , obrane ze skórek pomidory , marchew i ziemniaki - w grubą kostkę .Włożyć do garnka z grubym dnem . Cebulepokroić w piórka i ,, zeszklić ,, na oleju - włożyć do papryki.Pokrojone w pół plasterki kiełbaski wymieszać z resztą składników. Podlać wodą .Dusić 45 minut Doprawić do smaku, cukrem, pieprzem , papryką mieloną , przyprawą do zup i sosów . Zagotować. Podawać posypane pokrojoną natką pietruszki .
Giuwecz to bardzo prosta -jednogarnkowa potrawa .Papryki wypestkować i pokroić w paseczki , obrane ze skórek pomidory , marchew i ziemniaki - w grubą kostkę .Włożyć do garnka z grubym dnem . Cebulepokroić w piórka i ,, zeszklić ,, na oleju - włożyć do papryki.Pokrojone w pół plasterki kiełbaski wymieszać z resztą składników. Podlać wodą .Dusić 45 minut Doprawić do smaku, cukrem, pieprzem , papryką mieloną , przyprawą do zup i sosów . Zagotować. Podawać posypane pokrojoną natką pietruszki .
cherry
Babciagramolka
Dodaj jeszcz kawałek mieska jak na gulasz wieprzowy - jeszcze lepszy
Natala1210
MIUCCIA
kotekbehemotek
Lady Marmolada
Babciagramolka
To bułgarska potrawa - w oryginale układa się warstwami warzywa ( koniecznie w tym papryka ) i mięso gulaszowe ( baranina , wieprzowina ) .Im więcej rodzajów warzyw tym smaczniejsze . Już się nie mogę doczekać aż młode jarzynki potanieją