Sposób przygotowania:
Gjoza - pierogi azjatyckie
Są dwie metody. Pierwsza:dobrze poszatkowaną kapustę zasypać łyżką soli i ugnieść ręką.Odstawić na trochę aby odeszły soki.Odcisnąć. Druga : podgotować kapustę trochę ,poszatkować drobno(ja używam robota kuchennego :) odcisnąć sok. Do miski ze zmielonym mięsem dodać odciśniętą kapustę, czosnek ,olej sezamowy.Dobrze wymieszaċ. Zrobić pierogi. Smażyć do zarumienienia ok.2 minuty a następnie zalać 1/2 szklanki wody wymieszanej z 1 łyżeczką mąki .Pzykryć patelnię pokrywką.Gdy woda wyparuje pierogi bedą miały chrupiącą skórkę. Można posypać szczypiorkiem lub polać trochę olejem sezamowym. Aby zobaczyć jak robią to eksperci proszę wejść na : http://www.namja.jp/gyoza/shop/shop01.html
Babciagramolka
https://gotujmy.pl/chinskie-pierozki-z-patelni-,przepisy,47887.html
Koniecznie muszę zrobić z tym farszem który proponujesz i obsmazyc najpierw . Oj jak to dobrze ,że wstawiasz swoje przepisy - uwielbiam kuchnię orientalną a tak mało o niej wiem .
Babciagramolka
Doro
tokijka
Nie ,nie normalnej białej.Na kluski na parze używa się mąki kukurudzianej tzw. bo wygląda dokładnie jak nasza ziemniaczana o tym samym wyglądzie.
tokijka
ooops konsystencji!
kinga
Sarenka