wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Gnocchi gryczane z sosem bazyliowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jest to potrawa dla wegetarian.

Gnocchi gryczane z sosem bazyliowym

Składniki:

Gnocchi gryczane z sosem bazyliowym

 

Sposób przygotowania:

Gnocchi gryczane z sosem bazyliowym
Ziemniaki ugotować i postępać. Dodać jaja, mąkę gryczaną, ser. Całość wymieszać.  Z masy formować małe kluski. Kluseczki gotować w dużej ilości osolonej wody. Kiedy wypłyną na wierzch, ostrożnie wyjąć łyżką i przełożyć do miski. Każdą warstwę klusek polać roztopionym masłem. Cebule zeszklić na 20 g masła. Wlać wino i śmietanę. Podgrzewać stale mieszając. Musi powstać sos. Doprawić do smaku. Następnie dodać pozostałe wiórki masła i posiekaną bazylię. Sosem polać kluski.

Tagi:

sery ser