Sposób przygotowania:
Golabki bez zawijania
Najpierw siekamy i spazamy kapuste.
Dodajemy ja do farszu - miesa mielonego, pokrojonej cieniutko cebulki, ugotowanego ryzu, dodac jajko, sol, pieprz (mozna posypac delikatnie papryka i czosnkiem)
Formowac farsz w podobny ksztalt do golabkow.
Obtoczyc bulka tarta, podsmazyc lekko na patelni.
Miedzy czasie robimy sos:
woda, mleko, koncentrat pomidorowy (ok 2,5 lyzeczki) wymieszac.
Do szklanego pojemnika wkladamy lekko przysmazone "golabki", Zalewamy sosem i pieczemy w piekarniku ok. 40 min na 200 stopni.
SMACZNEGO :)
Dodajemy ja do farszu - miesa mielonego, pokrojonej cieniutko cebulki, ugotowanego ryzu, dodac jajko, sol, pieprz (mozna posypac delikatnie papryka i czosnkiem)
Formowac farsz w podobny ksztalt do golabkow.
Obtoczyc bulka tarta, podsmazyc lekko na patelni.
Miedzy czasie robimy sos:
woda, mleko, koncentrat pomidorowy (ok 2,5 lyzeczki) wymieszac.
Do szklanego pojemnika wkladamy lekko przysmazone "golabki", Zalewamy sosem i pieczemy w piekarniku ok. 40 min na 200 stopni.
SMACZNEGO :)
amadeo