Sposób przygotowania:
Gołąbki bez zawijania
* kapuste poszatkowac i sparzyc okolo 15 min.*ryz ugotowac w osolonej wodzie*odsaczona kapuste i ugotowany ryz dodac do mieska jak rowniez jajko dodac sol,pieprz i bulke tarta - wszystkodokladnie wymieszac*z tak przygotowanej masy robimy owalne kotleciki, ktore lekko splaszczamy i obtaczamy w mace*podsmazamy je na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na zloty kolor*przekladamy do garnka i zalewamy bulionem w ktorym to dusimy je na malym ogniu 20-30 min.*w tym czasie przygotowujemy sos*koncentrat pomidorowy (jakiejs lepszej marki bo sa gesciejsze) zasmazamy na patelni na malym ogniu po 2-3 min. smazenia dodajemy pol szklanki wody caly czas mieszajac * kiedy koncentrat polaczy sie z woda doprawiamy go jeszcze do smaku wedle wlasnego uznania(ja dodaje lyzke vegety i jest smaczny)po czym laczymy sos ze smietanka i odrobina maki dla zageszczenia* wyciagamy gotowe golabki z bulionu, ktore przekladamy do wczesniej przygotowanego sosiku pomidorowego
kwatermistrz
martynka_91
kasiuss88
Misia_
Oczywiscie ze mozna wykozystac bulion tylko ze wtedy musisz czekac ze zrobieniem sosu pomidorowego do czasu, a z golabki beda gotowe i uprzedzam ze nie wiele go zostaje :)