Sposób przygotowania:
Gołabki Eli z farszem ziemniaczanym
Ugotowane ziemniaki utłuc i przestudzić.Pokrojony w kostkę boczek wysmażyć,wyjąć skwarki,dodać posiekaną cebulę,pokrojone grzyby,przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć,aż grzyby będą miękkie i soki odparują.Przestudzić,dodać do ziemniaków,dołożyć skwarki,doprawić solą i pieprzem(dość dużo),dokładnie wymieszać.Z kapusty wyciąć głąb(głęboko) i włożyć do garnka z wrzącą osoloną wodą z dodatkiem oleju.Stopniowo zdejmować zbanszowane liście,przepłukać zimną wodą i osączyć.Na liście układać porcje farszu,zwijać gołąbki,układać dość ciasno w brytfance.Sos przygotowaĆ według przepisu na opakowaniu,zalać gołąbki.Przykryć brytfankę,wstawić do piekarnika(180 stopni)i piec około 1 godziny.Smacznego!