Sposób przygotowania:
Gołąbki inaczej
Kapustę drobno posiekać, posolić, odstawić na 40 minut.
W tym czasie ugotować ryż.
Kapustę odcisnąć.
Wymieszać z ostudzonym ryżem, mięsem mielonym, jajkami i kaszą manną.
Masę przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Wyrobić.
Z masy formować podłużne owalne klopsiki, obtoczyć w mące.
Rozgrzać olej i usmażyć na złoty kolor.
Następnie przełożyć do garnka, zalać taką ilością wody, aby je przykryła.
Gotować około 30 minut.
Podać z sałatką z sałaty, pomidorów, kukurydzy i rzodkiewki w sosie winegret.
W tym czasie ugotować ryż.
Kapustę odcisnąć.
Wymieszać z ostudzonym ryżem, mięsem mielonym, jajkami i kaszą manną.
Masę przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Wyrobić.
Z masy formować podłużne owalne klopsiki, obtoczyć w mące.
Rozgrzać olej i usmażyć na złoty kolor.
Następnie przełożyć do garnka, zalać taką ilością wody, aby je przykryła.
Gotować około 30 minut.
Podać z sałatką z sałaty, pomidorów, kukurydzy i rzodkiewki w sosie winegret.