Sposób przygotowania:
Gołąbki jaglane w boćwinie
Gotujemy kasze jaglaną w lekko osolonej wodzie, lekko ją studzimy.Myjemy liście boćwiny, ścinamy ogonki i Kroimy je drobno. Obieramy cebulę kroimy ją w kosteczkę po czym szklimy w rondlu na łyżce masła. Dodajemy pokrojone drobno ogonki boćwiny po czym dusimy je do miękkości podlewając odrobiną wody. Zdejmujemy rondel z ognia, dodajemy przestudzoną kaszę, bakalie - doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą imbiru do smaku Dodajemy do kaszyśmietankę i 3 łyżki startego sera - mieszamy. Liście boćwiny układamy na krzyż, nakładamy farsz i zawijamy gołąbki. Przesmażamy je w rondlu na rozgrzanym maśle (na wolnym ogniu ) z obydwu stron. Podajemy porcje gołąbków z dodatkiem sosu posypane odrobiną startego sera.
zbysiowa
jaNina
Gdyby się dało wysłałabym Ci gołąbeczka byś pozmakowała :)
zbysiowa
:)