jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Gołąbki jaglane w boćwinie

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Gołąbki wegetariańskie z kaszy jaglanej z bakaliami, w zielonych liściach boćwiny, świetnie smakują z odrobiną sosu pomidorowego.

Gołąbki jaglane w boćwinie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gołąbki jaglane w boćwinie

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gołąbki jaglane w boćwinie
Gotujemy kasze jaglaną w lekko osolonej wodzie, lekko ją studzimy.Myjemy liście boćwiny, ścinamy ogonki i Kroimy je drobno. Obieramy cebulę kroimy ją w kosteczkę po czym szklimy w rondlu na łyżce masła. Dodajemy pokrojone drobno ogonki boćwiny po czym dusimy je do miękkości podlewając odrobiną wody. Zdejmujemy rondel z ognia, dodajemy przestudzoną kaszę, bakalie - doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą imbiru do smaku Dodajemy do kaszyśmietankę i 3 łyżki startego sera - mieszamy. Liście boćwiny układamy na krzyż, nakładamy farsz i zawijamy gołąbki. Przesmażamy je w rondlu na rozgrzanym maśle (na wolnym ogniu ) z obydwu stron. Podajemy porcje gołąbków z dodatkiem sosu posypane odrobiną startego sera.
Gołąbki jaglane w boćwinie
Zdejmujemy rondel z ognia, dodajemy przestudzoną kaszę, bakalie - doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą imbiru do smaku
Gołąbki jaglane w boćwinie
Dodajemy do kaszy śmietankę i 3 łyżki startego sera - mieszamy.
Gołąbki jaglane w boćwinie
Liście boćwiny układamy na krzyż, nakładamy farsz i zawijamy gołąbki.
Gołąbki jaglane w boćwinie
Przesmażamy gołąbki w rondlu na rozgrzanym maśle (na wolnym ogniu ) z obydwu stron.