Sposób przygotowania:
Gołąbki mojej teściowej
Liście z włoskiej kapusty oparzamy, Kaszę oraz ryz gotujemy w osolonej wodzie. Mięso gotujemy do miękkości z dodatkiem soli i pieprzu. Następnie mięso mielimy razem z kaszą. Przekładamy do miski, dodajemy ryż ugotowany na sypko oraz pokrojoną drobniutko paprykę i posiekaną w większe kawałki pietruszkę, dodajmy jajko i doprawiamy solą i pieprzem. Uzyskany farsz zawijamy w liście, układamy w garnku o szerokim dnie, zalewamy wodą i pomidorami (powinny być lekko przykryte) i gotujemy na małym ogniu przez około 2h. Następnie część gołąbków przekładamy na patelnie, podpiekamy, zalewamy sosem z garnka, w kubeczku w około 100 - 150 ml rozrabiamy 2 łyżki mąki i zalewamy sos, dokładnie mieszamy, podgotowujemy kilka chwil i podajemy. Pozostałe gołąbki z garnka zazwyczaj wędrują do zamrożenia.