Sposób przygotowania:
Gołąbki na nibyGOŁĄBKI: Ze wszystkich składników wyrobić masę,z której formujemy małe klopsiki i panierujemy w mące.Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (olej) i obsmażamy gołąbki ze wszystkich stron (mozna nawet trochę przypalić ale nie do przesady-z umiarem).Przekładamy je do garnka i podlewamy bulionem z kostki.Dusimy ok.15-20 min. SOS: Na patelni rozgrzać masło,dodać czosnek i chwilę poddusić,dodać trochę mąki,póżniej przecier (ściągnąć do tej czynności patelnię z ognia).Dodać trochę bulionu w którym gotują się bołąbki-zagotować.Dodać osoloną śmietanę,sól,pieprz i pietruszkę-gotować przez chwilę.Gdy jest za gęsty można jeszcze dodać bulionu spod gołąbków. Sosem polewać gotowe gołąbki.
Sarenka
anetkamisia
anetkamisia
Kurcze napisałam z błędem... sorki....