Sposób przygotowania:
Gołąbki pieczone z boczkiem
Mięso skręcić przez maszynkę,razem z cebulą.Dodać ugotowany ryż,jajka ,sól i pieprz,wyrobić masę.(doprawic smak wg własnego gustu)Z kapusty, dużym nożem wyciąć głąba.Zalać wodą i obgotowywać na małym ogniu, do miękkości,ściągać z główki ugotowane miękkie liście .
Zciąć z liści zgrubienia,nakładać farsz zwijać najpierw boki,potem przód.Każdy zwinięty gołąbek ,obwinąć plastrem boczku i układać w naczyniu żaroodpornym,wysmarowanym masłem.Podlać gołąbki szklanką bulionu, lub rosołu (z kostki)
Piec w 200ºC około 50 min od czasu do czasu polewając sosem.
Przepis na sos:Do wody dodać kostkę ,listek laurowy,koncentrat pomidorowy,maggi wszystko zagotować.Na końcu dodać mąkę,
rozrobioną z wodą i chwilę pogotować aż zgęstnieje.Doprawić solą i pieprzem do smaku.Polać gołąbki.Smacznego
Zciąć z liści zgrubienia,nakładać farsz zwijać najpierw boki,potem przód.Każdy zwinięty gołąbek ,obwinąć plastrem boczku i układać w naczyniu żaroodpornym,wysmarowanym masłem.Podlać gołąbki szklanką bulionu, lub rosołu (z kostki)
Piec w 200ºC około 50 min od czasu do czasu polewając sosem.
Przepis na sos:Do wody dodać kostkę ,listek laurowy,koncentrat pomidorowy,maggi wszystko zagotować.Na końcu dodać mąkę,
rozrobioną z wodą i chwilę pogotować aż zgęstnieje.Doprawić solą i pieprzem do smaku.Polać gołąbki.Smacznego
stokrotka24