Sposób przygotowania:
Gołąbki po wietnamsku
Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, wyciąć głąb, opłukać, zalać dużą ilością wrzącej wody, obgotować aż liście zmiekną. Następnie kapustę wyjąć, oddzielić liście, ściać grube nerwy nie uszkadzając liści. Fasolę przebrać, opłukać, zalać wodą, zagotować i pozostawić na 2 godz. następnie ugotować w tej samej wodzie, odcedzić, zmielić razem z mięsem. Ryż opłukać, zalać dużą ilością wrzącej wody, ugotować na półmiękko, odcedzić. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, wymieszać z przygotowaną masą i ryżem. Doprawić do smaku. Na przygotowanych liściach kapusty układać nadzienie, założyć brzegi do środka, zawinąć w rulon, ułożyć w rondlu wyłożonym liśćmi kapusty, zalać rosołem wymieszanymz ketchupem i dusić do miękkości pod przykryciem.