Sposób przygotowania:
gołąbki przekładane boczkiem
kapustę sparzamy, odcinamy liście, ścinamy gruby nerw
ryż gotujemy na wpół twardo
cebule podsmażamy na oleju, na złoty kolor dodajemy do ryżu
mięso mieszamy z ryżem i przyprawami
nakładamy na liście zwijamy ,
na dno garnka kładziemy liście kapusty .układamy ciasno w garnku
przekładamy wędzonym boczkiem,posypujemy Vegetą
wlewamy wodę lub bulion warzywny do 3/4 wysokości garnka,
ryż gotujemy na wpół twardo
cebule podsmażamy na oleju, na złoty kolor dodajemy do ryżu
mięso mieszamy z ryżem i przyprawami
nakładamy na liście zwijamy ,
na dno garnka kładziemy liście kapusty .układamy ciasno w garnku
przekładamy wędzonym boczkiem,posypujemy Vegetą
wlewamy wodę lub bulion warzywny do 3/4 wysokości garnka,
msewka
kinga
Babciagramolka