kamila1957

kamila1957

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

gołąbki przekładane boczkiem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

szybkie gołąbki pachnące boczkiem

gołąbki przekładane boczkiem

Składniki:

gołąbki przekładane boczkiem

 

  • średnia kapusta
  • 1 kg mięsa różnego
  • jajko
  • przyprawa w płynie do smaku
  • pieprz
  • torebka ryżu brązowego ( 10 dag )
  • 5 pasków wędzonego boczku
  • 2 cebule
  • olej

Sposób przygotowania:

gołąbki przekładane boczkiem
kapustę sparzamy, odcinamy liście, ścinamy gruby nerw
ryż gotujemy na wpół twardo
cebule podsmażamy na oleju, na złoty kolor dodajemy do ryżu
mięso mieszamy z ryżem i przyprawami
nakładamy na liście zwijamy ,
na dno garnka kładziemy liście kapusty .układamy ciasno w garnku
przekładamy wędzonym boczkiem,posypujemy Vegetą
wlewamy wodę lub bulion warzywny do 3/4 wysokości garnka,