Sposób przygotowania:
Gołąbki rybne w sosie koperkowym
Główkę kapusty obgotowywać ok 5 min. w osolonym wrzątku,
następnie zdjąć liście.
Z liści ściąć nieco najgrubszy nerw liściowy lub zbić go tłuczkiem do mięsa.
farsz-filety rybne skręcić przez maszynkę do mięsa -tak jak na mielone.
cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na złoty kolor.
bułkę namoczyć w mleku.
do ryby dodać jaja,podsmażoną cebulę,odciśniętą bułkę
oraz mąkę ziemniaczaną
doprawić solą i pieprzem.
dobrze wyrobić masę ręką.
Zrobić małą kulkę i ugotować próbkę gdy ryba jest po ugotowaniu zbyt miękka albo się rozlatuje,dodać jeszcze do masy mąki ziemniaczanej.
Na każdym liściu układać po porcji nadzienia,
zawijać gołąbki i układać w garnku na pokruszonych liściach,
żeby gołąbki nie przywarły.
zalać wodą dodać parę kulek ziela angielskiego,
i 3 listki laurowe,posolić.
dusić pod przykryciem około 30 minut
sos-
Do rozpuszczonego masła dodać mąkę,lekko zrumienić (zasmażka 1 stopnia)
zalać sporządzonym wywarem z kostek,
zagotować,dodać pokrojony drobno koper,na końcu śmietanę.
ugotowane gołąbki wyjąć przełożyć do brytfanki.
zalać sosem.
podgrzane podawać z piekarnika z ziemniakami puree i marchewką gotowaną.
SMACZNEGO!!!
następnie zdjąć liście.
Z liści ściąć nieco najgrubszy nerw liściowy lub zbić go tłuczkiem do mięsa.
farsz-filety rybne skręcić przez maszynkę do mięsa -tak jak na mielone.
cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na złoty kolor.
bułkę namoczyć w mleku.
do ryby dodać jaja,podsmażoną cebulę,odciśniętą bułkę
oraz mąkę ziemniaczaną
doprawić solą i pieprzem.
dobrze wyrobić masę ręką.
Zrobić małą kulkę i ugotować próbkę gdy ryba jest po ugotowaniu zbyt miękka albo się rozlatuje,dodać jeszcze do masy mąki ziemniaczanej.
Na każdym liściu układać po porcji nadzienia,
zawijać gołąbki i układać w garnku na pokruszonych liściach,
żeby gołąbki nie przywarły.
zalać wodą dodać parę kulek ziela angielskiego,
i 3 listki laurowe,posolić.
dusić pod przykryciem około 30 minut
sos-
Do rozpuszczonego masła dodać mąkę,lekko zrumienić (zasmażka 1 stopnia)
zalać sporządzonym wywarem z kostek,
zagotować,dodać pokrojony drobno koper,na końcu śmietanę.
ugotowane gołąbki wyjąć przełożyć do brytfanki.
zalać sosem.
podgrzane podawać z piekarnika z ziemniakami puree i marchewką gotowaną.
SMACZNEGO!!!
haniakson
Julia394
reniakopp