Sposób przygotowania:
Gołąbki w sosie pomidorowym
Z kapusty wyciąć głąb sparzyć w osolonej wodzie.Kasze i ryż ugotować na pół twardo.Cebulę podsmażyć na oleju.Połączyć ryż,kaszę,mięso i cebule,wgnieść czosnek doprawić do smaku,dokładnie wymieszać.Farsz zawijać w liście kapusty.Rondel wyłożyć liśćmi kapusty i układać gołąbki.
SOS:Cebulę zetrzeć na miazgę podsmażyć na maśle wlać wodę dodać przecier przyprawić.Mąkę roztrzepać w pół szkl.wody dolać śmietanę dokładnie wymieszać,gdy sos się zagotuje zagęścić go.
Rondel zalać sosem przykryć i piec w 200C.
SOS:Cebulę zetrzeć na miazgę podsmażyć na maśle wlać wodę dodać przecier przyprawić.Mąkę roztrzepać w pół szkl.wody dolać śmietanę dokładnie wymieszać,gdy sos się zagotuje zagęścić go.
Rondel zalać sosem przykryć i piec w 200C.