pałla

pałla

Szef Kuchni
[Przepisów: 38]

Gołąbki z grzybami i ryzem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

gołąbki mięsne z dodatkiem grzybów suszonych

Gołąbki z grzybami i ryzem

Składniki:

Gołąbki z grzybami i ryzem

 

  • 1 główka kapusty białej
  • 1 szkl ryżu
  • 2 cebule
  • 3 łyżki masła
  • 8 dkg grzybów susz
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • sol,pieprz

Sposób przygotowania:

Gołąbki z grzybami i ryzem
Grzyby namoczyć na no,na 2 dzień ugotować i odcedzić.Kapustę ugotować jak na gołąbki,ryż również ugotować,cebule pokroić w kostkę i usmażyć,grzyby pokroić.Wymieszać ryż,cebule,mięso,grzyby,przyprawić do smaku,dać do tego pokrojoną natkę pietruszki,to wszystko razem wymieszać.Na liściach kapusty położyć farsz zwinąć.Dać do dużego garczka,i zapiekać w piekarniku do miękkości